Bogovič v oddaji Studio City na TV Slovenija o begunsko-migrantski krizi

Ljubljana, 21. september 2015 ? Evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) je bil gost oddaje studio City na 1. programu TV Slovenija na temo begunske in migrantske krize v EU in njeni okolici. V zvezi z delom Policije RS na slovensko-hrvaški meji v času velikega vala beguncev in migrantov minuli konec tedna na zunanji schengenski meji EU je Bogovič povedal, da slovenska policija dobro dela in da dela koordinirano aktivnost na slovensko-hrvaški meji. ?Prav je, da se ve, kdo pride v državo. Ima spoštljiv odnos do ljudi in do naše meje in države.

?Sam sem eden tistih, ki ves čas podpiram, da je treba solidarno na evropskem nivoju ta problem reševati,? je dejal Bogovič in ob tem opozoril, da imajo begunci-migranti zelo ciljne lokacije, in da vidimo, da je Slovenija zanje prerevna država.

Bogovič je v pogovoru v oddaji med drugim tudi izpostavil, da so begunske migracije posledica poskusov intervencije in interesa velikih, najbrž pod pretvezo vzpostavitve demokracije, ter da bo Evropa morala svoje meje spoštovati, če bo želela stabilnost. Opozoril je, da moramo urediti in stabilizirati zadeve tam, kjer je izvor begunsko-migrantske krize.

 

Več poudarkov evropskega poslanca Franca Bogoviča o begunsko-migrantski krizi v video posnetku na:

http://4d.rtvslo.si/arhiv/studio-city-prispevki/174361099

 

(Vir: RTV Slovenija / MMC: 21. september 2015)