Bogovič za srbski poslovni časopis Magazin Biznis o gospodarstvu in politiki v procesu približevanja Srbije k EU

Beograd, Ljubljana, Bruselj – 20. julij 2015 ? Evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) je v intervjuju za srbski poslovni časopis Magazin Biznis spregovoril o slovenskem in srbskem gospodarstvu ter vlogi politike v procesu približevanja in vstopanja v EU.

Kot je v intervju poudaril, je Srbija v zadnjem času naredila velik napredek pri reformiranju poslovnega okolja skupaj s področno zakonodajo, kot tudi za izboljšanje odnosov v regiji. V razgovoru za Magazin Biznis je Bogovič dejal, da ne le kot politik, temveč predvsem tudi kot nekdanji podjetnik zelo dobro ve, kako pomemben je odprt, pošten in neposreden odnos politike in gospodarstva. V luči Srbije na poti v EU je po njegovih besedah pomembno, da so poleg politikov, ki morajo opraviti svoj posel oz. delo, v proces približevanja EU vključeni tudi drugi deli družbe, kot je med drugim tudi gospodarstvo.

Kot evropski poslanec je Bogovič, ki je član Delegacije Evropskega parlamenta pri stabilizacijsko-pridružitvenem parlamentarnem odboru EU-Srbija in podpredsednik neformalne skupine evropskih parlamentarcev ?Prijatelji Srbije?, skozi več srečanj s Srbskim združenjem menedžerjev (SAM) pozdravil tudi proevropsko držo srbskih gospodarstvenikov, ki so po njegovem prepričanju odlični ambasadorji ?Srbije na poti v EU?.

 

Del intervjuja je objavljen na spletni strani družbe Nira press, ki je izdajatelj časopis Magazin Biznis: http://www.nirapress.com/content/view/3511/2/ – podrobnejše pa v tiskanii izdaji srbskega poslovnega časopisa magazin Biznis z dne 20. 7. 2015.