Bogovič za televizijo Nova 24TV: Finančno ministrstvo je izgubilo stik z zemljo

Foto: Nova 24TV

 

Ljubljana, 29. maj 2016 ? Evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) se je v TV intervjuju za televizijo Nova 24 TV z novinarko Anjo Dangubič pogovarjal o slovenskem podeželju, razmerah v kmetijstvu, poljedelstvu, vinogradništvu, naravnih lepotah Slovenije, in tudi o davčnih blagajnah in temu, da Ministrstvo za finance RS ne razume kmeta in da je ministrstvo izgubilo stik z zemljo.  

Foto: Nova 24TV

 

Bogovič je v pogovoru opozoril, da je mnogo družin v Sloveniji odvisnih od tega, kar si pridelajo sami doma. ?Pri vseh teh je delo, ki ga opravijo na svoji kmetiji, en velik socialni korektiv v njihovem družinskem proračunu,? je povedal Bogovič in pojasnil, da če si neka družina ustvari 20 do 30 odstotkov družinskega proračuna skozi lastno pridelavo sadja ali zelenjave ? ali nekaj od tega morda tudi izmenja s sosedi -, je to odločilnega pomena za stanje duha na slovenskem podeželju in sposobnost ljudi, da preživijo. Kmetijstvo v Sloveniji pa po njegovih besedah ni pomembno le z vidika pridelave hrane in družinskih proračunov, temveč tudi z vidika izgleda slovenske krajine.

Ena največjih prednosti Slovenije je po njegovem mnenju v tem trenutku to, ?da smo na podeželju uspeli izgraditi določeno infrastrukturo in ljudem omogočili, da bivajo tam, kjer so rojeni, da je dobra cestna infrastruktura in ni več problem se peljati v službo nekaj deset kilometrov. Če pogledamo, kaj se sedaj dogaja po Evropi, večina velikih problemov nastaja po metropolah. Če pogledamo iz tega vidika, je Slovenija bistveno varnejša država ravno zaradi tega, ker ima na podeželju poseljene pridne ljudi, ki se ukvarjajo s tem, da urejajo svojo zemljo, si ustvarjajo del zaslužka in na ta način predvsem boljšo socialno situacijo, kot bi jo sicer imeli.?

 

Bogovič je za televizijo Nova 24TV komentiral tudi davčne blagajne. Po njegovem bi morala vlada ljudem na kmetijah enostavno povedati, koliko je njihov pavšal oziroma davek, da bi ljudje ta denar pripravili ? dali cesarju, kar je cesarjevega -, potem pa bi se lahko v miru ukvarjali s svojim delom, ne pa s tem, ali bo neka internetna povezava, da se bo lahko starejša branjevka ubadala z davčno blagajno.

 

Dobra kmetijska politika je po Bogovičevem prepričanju naravnana v obe smeri: k velikim proizvajalcem in tudi manjšim kmetijam.

 

Več vsebin v povzetku intervjuja na spletni strani Nova 24TV: http://nova24tv.si/slovenija/ljudje/franc-bogovic-te-stvari-ima-v-rokah-financno-ministrstvo-oni-so-izgubili-stik-z-zemljo/

 

VIDEO posnetek intervjuja na TV Nova 24TV z dne, 29. maj 2016: