Čestitka Franca Bogoviča Stanetu Zoretu ob imenovanju na mesto nadškofa ljubljanske nadškofije

Ljubljana, 24. november 2014 ? Predsednik SLS in poslanec RS v Evropskem parlamentu Franc Bogovič se je včeraj, v nedeljo, 23. novembra 2014, udeležil škofovskega posvečenja novoimenovanega ljubljanskega nadškofa metropolita Staneta Zoreta v ljubljanski stolnici sv. Nikolaja.

Danes mu je poslal čestitko ob imenovanju, v kateri je med drugim izpostavil dve stični točki, ki združujeta novega ljubljanskega nadškofa in SLS, ?slovenstvo in preproste, a temeljne krščanske vrednote?.

Čestitko v celoti podajamo v nadaljevanju.

***

Njegova ekscelenca Stane Zore,

ljubljanski nadškof

Ljubljana, 24. november 2014

Zadeva: Čestitka ob imenovanju na mesto nadškofa ljubljanske nadškofije

Vaša ekscelenca ljubljanski nadškof metropolit Stane Zore,

dovolite mi, da vam v imenu Slovenske ljudske stranke čestitam za imenovanje na mesto nadškofa metropolita ljubljanske nadškofije. Ob tej priložnosti želim izraziti tudi svoje osebno občudovanje in spoštovanje do vašega preteklega dela, ki je nedvomno bilo pomemben del v mozaiku vaše življenjske poti, ki je pripeljala do včerajšnjega škofovskega posvečenja v ljubljanski stolnici svetega Nikolaja. Tam sem v vaši prisotnosti, iz katere je izžarevala iskrena preproščina, resnično začutil, da ste ljudem blizu, da ste eden izmed vernikov in državljanov, eden izmed enakih.

Prepričan sem, da vam bo škofovsko geslo, ki ste si ga izbrali, Veselite se v Gospodu, venomer dobro služilo pri vašem delu in vam pomagalo tudi v današnjem času ponovno doseči ljudi. V simbolih in barvah vašega grba najdem dokaze vaše zavednosti in korenine vašega frančiškanskega reda. Oboje me neizmerno veseli, saj predstavlja dve stvari, ki sta nam v Slovenski ljudski stranki blizu ? slovenstvo in preproste, a temeljne krščanske vrednote, ki so naš kažipot že vse od ustanovitve SLS, prve demokratične politične stranke po 2. svetovni vojni v Sloveniji.

Prejmite iskrene čestitke ob imenovanju!

S spoštovanjem,

Franc Bogovič,

predsednik Slovenske ljudske stranke in

poslanec RS v Evropskem parlamentu

***