Medeni tedni se za grško vlado iztekajo, treba bo začeti normalno živeti

NOBEN ULTRA LEVI KONCEPT NE MORE VZDRŽATI – GRČIJA IMA ZELO POCENI KREDITE SAMO 1,5 BDP ZA OBRESTI, V SLOVENIJI PA JIH PLAČUJEMO VEČ KOT 3 % BDP

 

Ljubljana, 23. februar 2015 ? V petek, 20. februarja 2015, je evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) sodeloval v TV omizju RTV Slovenija ? 3. program na temo aktualnih političnih razmer.  V zvezi z aktualno problematiko grškega dolga do evropskih držav, ki so v bližnji preteklosti pomagale Grčiji z več milijonskimi pomočmi njihovih davkoplačevalcev, je Bogovič uvodoma dejal, da se nobena juha ne poje tako vroča, kot se skuha, ?medeni tedni? pa se za novo grško vlado po njegovem iztekajo in prihaja realno življenje.

 

Realno življenje v Grčiji pa je po Bogovičevih besedah ta, da je tam še vedno zelo prisotna korupcija in da plačevanje davkov ni nekaj običajnega, da se poskuša davkom izogniti in da ta država bistveno več porabi kot ustvari. ?Tu noben ultra levi koncept ne more vzdržati, v kolikor se ne bodo Grki tudi sami pri sebi dogovorili, da stvari, ki očitno niso bile v preteklosti  pravilno postavljene, spremenijo. Da bodo konec koncev poročali prave podatke, da ne bodo zavajali s statistiko,? je dejal Bogovič. Po njegovem prepričanju je dejstvo, da je neka država kot je Grčija dolžna 370 milijard, kar je 35.000 evrov na posameznika ,velik problem.

20150220_161610

?Koncept, k je sedaj ponujen in kar Evropa omogoča Grčiji, je to, da ima Grčija zelo poceni kredite, oni plačajo samo 1,5 BDP-ja za obresti, v Sloveniji pa plačujemo več kot 3 % BDP zanje, in treba bo začeti normalno živeti,? je Grčijo v oddaji opomnil Bogovič.

 

?Trdno sem prepričan, da je na strani Evrope velika pripravljenost, da pomaga Grkom. Tu ne govorimo o tem, da kdo pomaga ali škodi tej grški vladi, v ozadju je 11 milijonov Grkov, ki imajo resnično težko življenje.  Vendar se bodo morali tudi Grki sami začeti zavedat, tako kot so se to zavedli na Portugalskem, v Španiji in na Irskem, da je treba nekatere stvari spraviti v red,? je dejal Bogovič ter spomnil, da v Evropi ključne države, ki danes dobro delujejo in nimajo teh težav, so tiste države, ki so pravi čas zaznale problem v družbi, in ga v reformi tudi izvedle oz. rešile. ?Žal se moramo tudi mi v tem konceptu nekaj naučiti. Sam bi tudi to lekcijo za našo državo tudi sprejel,? je še dejal Bogovič.

 

Več na videoposnetku omizja z evropskimi poslanci Na tretjem ? RTV Slovenija ? 3. Program: http://4d.rtvslo.si/arhiv/na-tretjem/174321086