Nagovor evropskega poslanca Franca Bogoviča (SLS/EPP) ob 43. tednu cvička

Kostanjevica na Krki, 31. maj 2015 – Evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) je ob 43. tednu cvička napisal pozdravni nagovor za tematski bilten ob tej priložnosti.  Celoten nagovor je podan v nadaljevanju:

 

Spoštovane obiskovalke in obiskovalci,

 

dovolite, da vas lepo pozdravim na 43. Tednih cvička. V veselje mi je, da je Kostanjevica na Krki znova prevzela pomembno vlogo gostiteljice te najbolj množične in prepoznavne vinske prireditve pri nas. Na tem mestu gre priznanje predvsem Zvezi društev vinogradnikov Dolenjske in njenim 32 društvom, ki vsako leto znova prevzamejo zahtevno nalogo in združijo moči v odlični organizaciji tega večdnevnega dogodka. Čestitke tudi kostanjeviškemu vinogradniškemu društvu, ki kot domačin zagotovo prevzema levji delež organizacijskih nalog.

 

Teden cvička, ali ljudsko rečeno: “Cvičkarija,” je zagotovo prireditev, ki pomembno vpliva ne samo na dvig prepoznavnosti Cvička, temveč s svojimi številnimi degustacijami, ocenjevanji in izbori najboljših v panogi pomembno izboljšuje kakovost, spodbuja promocijo in omogoča njegovo še uspešnejše trženje.

 

Brez dvoma vsako leto slovenski vinogradniki dokazujejo, da gre za vrhunsko blagovno znamko, ki jo uspešno negujejo in jo z medsebojnimi spodbudami ter vsakoletnimi izbori najboljših delajo še uspešnejšo. Ne smemo pozabiti tudi na številne ambasadorje Cvička, ki v Slovenijo in svet nosijo glas o naši posebnosti – cvičku.

 

Tudi sam se bom še naprej trudil pomagati slovenskim vinarjem po najboljših močeh, tako v Sloveniji kot v Evropi. Dolenjskim in vsem slovenskim vinogradnikom pa želim prijazno naravo, še obilo vrhunskih letin ter uspešnih vinskih prireditev.

 

Franc Bogovič,

poslanec Evropskega parlamenta (SLS/EPP)