NAPOVED in VABILO: Omizje ZAVEZNIŠTVO ZA MLADE – IZZIV POMANJKANJA USTREZNO USPOSOBLJENEGA KADRA v okviru jubilejnega 50. sejma MOS

V petek, 15. septembra 2017, ob 10. uri, vabljeni na okroglo mizo z naslovom »ZAVEZNIŠTVO ZA MLADE«, ki bo potekalo v okviru jubilejnega 50. sejma MOS. Lokacija: Mala kongresna dvorana Celjski sejem, d. d., Dečkova 1, Celje.

 

Okrogla miza bo v ospredje postavila izziv pomanjkanja ustrezno usposobljenega kadra, kar naslavlja tudi projekt Zavezništva za mlade, ki se je na pobudo evropskega poslanca Franca Bogoviča začel v Krškem in Posavju, in katerega cilj je nagovoriti mlade za poklice, zaposljive v domačem okolju, tudi s spodbujanjem dualnega načina izobraževanja. V ta namen so se na lokalni ravni medsebojno povezali trije ključni akterji, in sicer: gospodarstvo (podjetništvo in obrt), šolstvo ter lokalna skupnost, ki skupaj stopajo po poti Zavezništva za mlade, ki bo mlade pripeljala do zaposlitve.

 

Na okrogli mizi bo podana predstavitev projekta, ki se je iz Krškega v pol leta prenesel na raven regije Posavje s ciljem, da se ta primer dobre prakse ponese tudi izven regijskih okvirjev – na državno raven. Zato bosta kot osrednja gosta na okrogli mizi sodelovala tudi: minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in državni sekretar ministrstva za izobraževanje, znanost in šport dr. Tomaž Boh.

 

Vabilo in informacije o prijavah (na dogodek se je treba prijaviti!) najdete na povezavi: https://doodle.com/poll/2vk8v39dyfb2ni46

in na e-naslovu: janja.starc@ozs.si ali info@bogovic.eu.

 

Vljudno vabljeni!