Naše Krško je postalo mestna občina, verjamem, da je s tem Posavje korak bližje k temu, da postane tudi samostojna pokrajina

Bruselj, Krško –  10. november 2021 – Ob sprejetju novele Zakona o ustanovitvi občin ter o določitvi njihovih območij, ki občini Krško podeljuje status mestne občine, ki jo je danes sprejel Državni zbor RS, nekdanji dolgoletni župan Krškega in sedanji evropski poslanec ter podpredsednik SLS Franc Bogovič (SLS/EPP) izraža veselje in zadovoljstvo, da so se uresničila enotna prizadevanja občanov Krškega ter svetnikov krške občine, na čelu z županom mag. Miranom Stankom ter v sodelovanju s poslancem Dušanom Šiškom (SNS) iz Krškega, da se Krškemu dodeli status mestne občine.

»Čestitam vsem, ki so/smo se borili za to, da občina Krško, ki je dejansko tako z geografskega, upravnega, pa tudi gospodarskega, znanstvenega in energetskega (Fakulteta za energetiko, Nuklearna elektrarna Krško – NEK, HE na Spodnji Savi, TE Brestanica)  ter kulturnega vidika že dlje časa dejansko središče Posavja, postane mestna občina. Še posebej čestitam  krškemu poslancu Dušanu Šišku in krškemu županu mag. Miranu Stanku za odlično izpeljan postopek v Državnem zboru RS, kot tudi poslancem Državnega zbora RS za visoko podporo tej noveli zakona. Rezultat glasovanja sam po sebi pove vse. Verjamem, da je od danes naprej tudi Posavje korak bližje temu, da postane pokrajina,« pravi Bogovič.