Okrogla miza avtonomne srbske pokrajine Vojvodine v Bruslju

 

Bruselj, 13. oktober  2016 – Evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) se je včeraj v prostorih Stalnega predstavništva Republike Srbije v Bruslju udeležil okrogle mize z naslovom Vojvodina – regija prihodnosti za tuje neposredne investicije. V sklopu obiska močne vojvodinske delegacije, ki se sicer udeležuje Tedna evropskih regij in mest v Bruslju, so pripravili izredno zanimivo predstavitev potencialov regije in ustvarjanja ugodnega gospodarskega okolja, ki ga Vojvodinci načrtno oblikujejo z namenom privabiti čim več tujih investitorjev iz regije, kot tudi celotne Evropske unije.

 

Nizki davki in ustrezna administrativna podpora ter naklonjenost do tujih investitorjev že prinašajo rezultate v Vojvodini, predvsem v obliki več delovnih mest. Ob tem je poslanec Bogovič predstavil “evropski pristop” Srbije, tako na področju vlaganj, kot tudi na področju koriščenja razpoložljivih evropskih sredstev. Namreč države kandidatke za vstop v EU lahko že v času pogajanj za članstvo vzpostavijo številne mehanizme in podlage za postopke, ki jih bodo pozneje vodile kot članice Evropske unije.

 

Bogovič je tekom večera in pozneje na uradnem sprejemu opravil tudi spoznavne in delovne pogovore z gostiteljem večera, predsednikom Pokrajinske vlade Vojvodine Igorjem Mirovićem. Prisotni so bili tudi predsednik pokrajinskega parlamenta Ištvan Pastor, župan Novega Sada Miloš Vučevič in pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, mednarodno sodelovanje in lokalno samoupravo Ognjen Bjelić.