Praznovanje 500 letnice oltarja v cerkvi Sv. Križa v Kojskem

Vipolže, 18. september 2015  – Evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) ob tridnevnem praznovanju 500 letnice oltarja v cerkvi Sv. Križa v Kojskem izreka čestitke organizatorjem in želi prijetno praznovanje častitega jubileja. Z Brikami in Brici deli njihove cilje, da se sliši glas o pokrajini sadovnjakov in vinogradov med ?svetove in ljudi?!

Ob priložnosti praznovanja 500 letnice oltarja v cerkvi Sv. Križa v Kojskem, 1515 – 2015, je bil evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) povabljen k slavnostnem nagovoru uvoda v interdisciplinarnem znanstvenem simpoziju z naslovom ?Petstoletnica oltarja v cerkvi Sv. Križa v Kojskem. Evropski poslanec Franc Bogovič je zaradi neodložljivih dogodkov tik pred prireditvijo svojo prisotnost opravičil. Nagovor, ki ga je ob častni obletnici pripravil, je v njegovem imenu prebrala direktorica Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda Tina Novak Samec.

Govor evropskega poslanca Franca Bogoviča (SLS/EPP) lahko preberete v nadaljevanju: Nagovor evropskega poslanca Franca Bogoviča (SLS/EPP) -500-let-oltarja-v-cervi-Sv-Križa-18-9-2015