Solčava navdušila Bogoviča s harmonijo med tradicijo, naravo in turizmom

»Prav je, da politiki znamo prisluhniti prizadevanjem lokalnih skupnosti glede kakovosti bivanja in razvoja turizma v podeželskih, visokogorskih območjih.«

 

Solčava, 27. januar 2017 –  Evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) se je ob obisku  Zgornje Savinjske doline v Centru Rinka srečal z županjo Občine Solčava Katarino Prelesnik, občinskimi svetniki in direktorico Centra Rinka – zavoda za turizem in trajnostni razvoj Solčavskega Matejo Brlec Suhodolnik.

 

Občinski svet dela z roko v roki z županjo in svojemu gostu poslancu Bogoviču so s ponosom predstavili rezultate svojega dela in razvoj življenja na Solčavskem, ki je osnovan na 50 kmetijah z mladimi prevzemniki, povečevanje vpisa otrok v vrtec in osnovno šolo ter prizadevanja za kakovost življenja z gospodarnim izvajanjem proračuna in pridobivanjem sredstev, namenjenih razvoju podeželja.

 

Na omizju, ki je sledilo pogovoru, so skupaj z občani Bogoviču predstavili svoje želje po ureditvi za prebivalce tega območja življenjsko pomembnih zadev, kot so: nujna medicinska pomoč in odprava težav pri izvajanju neživljenjske zakonodaje na področju gozdarstva, lovstva, malih hidroelektrarn, škode po živalih … Bogovič je dobro obiskanemu omizju predstavil svoje delo v Evropskem parlamentu, prizadevanja za izpeljavo  čim več projektov v Sloveniji in uporabo vseh možnosti financiranja, ki jih nudi članstvo Slovenije v Evropski uniji. Predstavil je dobre prakse, ki jih je ob svojem delu srečeval pri poslanskih kolegih, ki prihajajo ravno tako z visokogorskih in podeželskih območij Avstrije in Nemčije. Svoj prispevek ob obisku Zgornje Savinjske doline Bogovič namreč vidi tudi s predstavitvijo dobrih praks, ki bi lahko pripomogle k razvoju in zadovoljstvu vseh deležnikov – tako kmetov kot države.

 

Ob zaključku pogovora so navzoči delili mnenje Bogoviča, kako pomembno je, da imajo državljani priložnost pripeljati resorne ministre in njihove uradnike v prostor, kjer se izvajajo ukrepi, in z njimi vzpostaviti dialog. Namera Bogoviča je organizirati srečanje v Zgornje Savinjski dolini, na katerega bo povabil tudi svojo avstrijsko kolegico Elisabeth Köstinger in druge poslanske kolege.

 

Foto galerija: Obisk Bogoviča v Solčavi, 27. januar 2017