V Evropskem parlamentu pomagamo oblikovati rešitve za ohranjanje vitalnega, razvitega in poseljenega podeželja

Bruselj, 18. maj 2022 – Dolgoročna vizija za razvoj podeželskih območij EU, ki jo je lansko leto predstavila Evropska komisija, predstavlja nadgradnjo koncepta Pametnih vasi, ki ga evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) zagovarja že od leta 2016, in predstavlja pomemben korak k oblikovanju horizontalnih politik na ravni EU, ki na podeželje ne gledajo zgolj skozi prizmo Skupne kmetijske politike, pač pa vključujejo tudi vsa ostala področja – podjetništvo, turizem, socialne inovacije, mobilnost, energetiko idr.

Odbor Evropskega parlamenta za kmetijstvo in razvoj podeželja (AGRI) pripravlja poročilo o omenjeni viziji, pri njegovi pripravi pa sodeluje Bogovič kot pogajalec Politične skupine Evropske ljudske stranke (EPP Group). Poslanci odbora AGRI so včeraj izmenjali mnenja o potrebnih ukrepih za nadaljnji razvoj evropskega podeželja, Bogovič pa je ob tem dejal, da je vesel in ponosen, da v Evropskem parlamentu pomagajo oblikovati rešitve za ohranjanje vitalnega, razvitega in poseljenega podeželja!

Razpravo Bogoviča, ki je zaradi odsotnosti slovenskega tolmačenja potekala v angleščini, si lahko ogledate v spodnjem videu.