Vabilo: Sredstva Evropske unije od teorije do prakse in pogledi na novo finančno perspektivo EU po letu 2021

Strokovnjakinja za evropske projekte mag. Monika Kirbiš Rojs in evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) bosta

v petek, 15. marca 2019, ob 19. uri v prostorih Šport centra Prodnik (Juvanje 1, Ljubno ob Savinji),

predstavila knjigo Sredstva Evropske unije od teorije do prakse in njune poglede na novo finančno perspektivo EU po letu 2021.

 

Na dogodek se lahko prijavite na: .

 

Knjiga Sredstva Evropske unije od teorije do prakse je prva strokovna knjiga v slovenskem jeziku, ki na enem mestu združuje strokovno razlago teorije črpanja evropskih sredstev, hkrati pa je tudi praktični priročnik o izvajanju evropskih projektov – vse od priprave do prijave in izvedbe projekta. Avtorja bosta predstavila tudi poglede na prihodnji večletni evropski proračun, ki bo skozi številke določil smernice za prihodnje prednostne naloge EU in nadaljnji razvoj Evrope. Del tega bodo tudi evropska razvojna sredstva, ki v zadnjem času za Slovenijo pomenijo praktično tudi edina razvojna sredstva nasploh. Med drugim bo predstavljen tudi projekt Pametnih vasi, ki bo v naslednji finančni perspektivi na predlog poslanca Bogoviča pomemben del sredstev za razvoj naravno, geografsko in demografsko hendikepiranih podeželskih območij (predlagana sredstva v višini 2,4 milijarde evrov).

 

Na predstavitvi bosta avtorja odgovarjala na praktična vprašanja glede prijave projektov in črpanja evropskih sredstev ter zbirala predloge udeležencev o strategiji za Slovenijo, za katero je trenutni čas pogajanj za pripravo evropskega proračuna ključen, rezultat pogajanj slovenske države pa bo odločilno vplival na prihodnji razvoj Slovenije.

 

Vabljeni!