Z jezikom Slovenci ohranjamo svojo identiteto

 

Ljubljana, 26. november 2017 – Evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) se je v petek, 24. 11.,  udeležil okrogle mize v organizaciji Informacijske pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji o pomenu slovenskega jezika in večjezičnosti v Evropskem parlamentu, na kateri sta poleg slovenski evropskih poslancev sodelovala tudi generalna direktorja Evropskega parlamenta g. Valter Mavrič in ga. Agnieszka Walter-Drop. Na okrogli mizi, katere se je udeležilo več kot sto udeležencev, je Bogovič  poudaril, da prihaja iz kraja protestantov: »Za Slovenke in Slovence ni več vprašanje, kaj je ohranilo našo identiteto in na čem gradimo svojo državnost – to je jezik! Vedno uporabljam slovenski jezik z veseljem in ponosom. Tako kot naši športniki s ponosom stopijo na evropski parket, tako tudi jaz s slovenskim jezikom«.

Bogovič je še povedal, da nima skrbi, da naš slovenski jezik ne bi obstal, da pa moramo pa vsi skupaj skrbeti in se truditi zanj.

»Na svetu ni malih držav, so le maloštevilčne in večštevilčne države, tako tudi ni malih jezikov. Enakopravnost vseh 24 jezikov v EU slovenščini prinaša veliko prednosti, hkrati pa prek jezika Slovenci ohranjamo svojo identiteto« je svoje poglede o slovenščini v EU sklenil Bogovič.