Bogovič ob razpravi o varovanju zunanjih meja EU poziva premiera RS dr. Cerarja, da stopi v dialog s slovenskimi policisti in uredi njihov položaj

 

Policija in vojska sta osnovna postulata vsake države in tudi varovanja naših meja

 

Strasbourg, 16. december 2015 –  Evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) je ob sinočnji razpravi Evropskega parlamenta o predlogu Evropske komisije, ki med drugim predvideva okrepitev agencije za nadzor zunanjih meja (Frontex), izrazil zadovoljstvo, da je Evropska komisija končno spregledala, kako potrebno je varovanje zunanje evropske meje. Ob tem Bogovič pričakuje, da bo spregledala tudi Slovenija, da za učinkovito varovanje meje in zagotavljanje varnosti v državi potrebuje usposobljeno policijo. Zato poziva predsednika vlade Republike Slovenije dr. Mira Cerarja, da stopi v dialog s policisti in uredi ter izboljša pogoje za njihovo delo.  

 

VIDEO izjava evropskega poslanca Franca Bogoviča (SLS/EPP):

?Brez varovanja zunanje evropske meje se bi zagotovo vzpostavile meje znotraj držav Schengena, kar pa je najslabše, kar se nam lahko zgodi,? pravi Bogovič. Ob tem predlogu Evropske komisije je po Bogovičevem mnenju zelo pomembno, da ima EK možnost, da pregleda in ugotovi, ali države pravilno opravljajo svoje delo varovanja zunanjih meja in v nasprotnem primeru tudi sama ukrepa.

 

?Iz tega mislim, da se moramo Slovenci zelo veliko naučiti. V zadnjem desetletju smo stihijsko zmanjševali sredstva tako za vojsko kakor tudi za policijo,? pravi Bogovič in opozarja, da imamo zato danes  v Sloveniji situacijo, ko policisti stavkajo zaradi svojih zelo slabih pogojev za delo in so slabo plačani. Odnos predsednika vlade Republike Slovenije dr. Mira Cerarja do stavkajočih policistov, ki jih ne sprejme in se z njimi ne pogovori, Bogovič ocenjuje za nekorekten, neprofesionalen in pravzaprav aroganten.

?Policija in vojska sta osnovna postulata vsake države in tudi varovanja naših meja,? opozarja Bogovič in predsednika Vlade RS dr. Mira Cerarja poziva, da čimprej stopi v dialog s policisti in uredi te razmere.