Evropski poslanec Franc Bogovič z novinarji iz Slovenije in Srbije v okviru strokovnega obiska Evropskega parlamenta in Bruslja

Bruselj, 3. december 2015 ? Evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) je ta teden v Evropskem parlamentu v okviru programa ?Meet My MEP? na strokovnem obisku Evropskega parlamenta in Bruslja gostil lokalne novinarje iz Slovenije in Srbije. Strokovni obisk novinarjev je bil namenjen seznanitvi z delovanjem Evropskega parlamenta ter delovanjem drugih evropskih institucij, seznanitvi z delom medijskega oddelka v Evropskem parlamentu ter srečanju z nekaterimi tujimi evropskimi poslanci iz Poslanske skupine Evropske ljudske stranke (EPP Group): predsednikom Delegacije pri stabilizacijsko-pridružitvenem parlamentarnem odboru EU-Srbija in slovaškim evropskim poslancem Edvardom Kukanom (več o njem na: http://www.europarl.europa.eu/meps/sl/96651/EDUARD_KUKAN_home.html), nizozemskim evropskim poslancem, ki je med drugim zelo dejaven na področju regionalnega razvoja in kohezijske politike Lambertom van Nistelrooijem (več o njem na: http://www.europarl.europa.eu/meps/en/28165/LAMBERT_VAN+NISTELROOIJ_home.html) in s podpredsednico Evropskega parlamenta in irsko evropsko poslanko Mairead McGuinness (več o njej na: http://www.europarl.europa.eu/meps/en/28115/MAIREAD_MCGUINNESS_home.html), ki je kot podpredsednica med drugim pristojna za informacijsko in komunikacijsko politiko, tisk in odnose z državljani, zelo dejavna pa je tudi na področju kmetijstva in varne hrane.

20151202_101925

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20151201_114706

 

 

V okviru obiska so novinarji obiskali tudi Veleposlaništvo Republike Slovenije v Belgiji in Stalno predstavništvo Republike Slovenije pri EU, v Evropskem parlamentu pa so imeli možnost spremljati v živo tudi mini plenarno zasedanje Evropskega parlamenta, ki je potekalo v sredo, 2. 12. Program je obsegal tudi obisk Evropske komisije, kjer so obiskali tudi Kabinet slovenske evropske komisarke Violete Bulc, pristojne za promet, zvečer pa je bil čas tudi za kratek ogledal mestnega središča in praznično okrašenega osrednjega trga v Bruslju ter bruseljskega božičnega sejma.

 

20151201_132545