Vabilo na Evropski pogovor “Kako bomo v Sloveniji izpeljali velike projekte, kot je II. tir Divača–Koper?”

Poslanec Evropskega parlamenta Franc Bogovič vabi na srečanje z naslovom: Kako v Sloveniji izpeljati velike projekte, kot je II. tir Divača–Koper? Evropski pogovor bo v petek, 16. decembra 2016, ob 18. uri v prostorih restavracije Valmarin, Spodnje Škofije 18a, Škofije.

»Ob zavedanju, da je gospodarsko stanje v Sloveniji pozitivno in se tudi izboljšuje, se Slovenija hkrati sooča z velikimi izzivi glede pomanjkanja investicij tako iz javnih kot tudi iz zasebnih virov, kot slovenski poslanec Evropskega parlamenta vabim na poglobljen pogovor ključne deležnike iz gospodarstva in politike na temo uspešnega koriščenja finančnih instrumentov kohezijskih skladov, instrumentov za povezovanje Evrope in “Junckerjevega programa” – s ciljem najti odgovor na zastavljeno vprašanje KAKO V SLOVENIJO PRIPELJATI VELIKE PROJEKTE, KOT JE II. TIR DIVAČA–KOPER.

Evropski poslanec Franc BOGOVIČ se bo pogovarjal z:

  • Metodom DI BATISTA, avtorjem knjige Slovenski avtocestni križ, nekdanjim direktorjem državnega inženirskega podjetja DDC in predsednikom Strokovnega odbora Slovenske ljudske stranke za infrastrukturo;
  • mag. Sibilom SVILANOM, predsednikom uprave SID banke, d. d., Ljubljana;
  • Sebastjan ŠIKOM, vodjo področja odnosov z javnostmi Luke Koper, d. d.;
  • Matjažem KRANJCEM, direktorjem infrastrukture Slovenske železnice, d. o. o.

Razpravo bo moderirala nekdanja državna sekretarka MGRT in direktorica RIC Bistrica mag. Monika KIRBIŠ ROJS.

Poslanec Evropskega parlamenta Franc Bogovič se veseli srečanja in pogovora z vami.

Na dogodek se prijavite preko spletnega obrazca: http://bit.ly/2f6oacv

Spletna prijava omogoča, da svoje vprašanje zapišete ob prijavi na dogodek, za kar se vam že vnaprej najlepše zahvaljujemo.