Bogovič ZA to, da se vodne vire izloči iz pogajanj

Ljubljana, Bruselj ? 20. oktober 2015 ? Ker se na spletnih družbenih omrežjih širi napačna informacija glede glasovanja evropskega poslanca Franca Bogoviča (SLS/EPP) o vodnih virih pri pogajanjih o trgovinskih sporazumih, objavljamo dejstva:

 

Pri glasovanju o resoluciji Lynn Boylan v okviru teme o pobudi evropskih državljanov za pravico do vode (European Citizen’s Initiative on the Right2Water), kjer se je v okviru amandmaja št. 9 glasovalo o črtanju teksta odstavka št. 47, ki je govoril o izključitvi vodnih virov iz pogajanj o trgovinskih sporazumih, je evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) glasoval PROTI amandmaju, torej proti črtanju te vsebine iz resolucije, kar pomeni: ZA to, da se vodne vire izloči iz pogajanj!

 

Kopija glasovanja o tem amandmaju (kliknite na fotografijo za verzijo v boljši ločljivosti):

 

Glasovanje_Boylan_report_Right2Water_AM9

(Vir: Vote Watch)

Drži pa, da je evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) na zadnjem glasovanju v Evropskem parlamentu glasoval za nadaljevanje pogajanj ob upoštevanju omejitev in usmeritev, ki jih je postavil Evropski parlament Evropski komisiji in njenim pogajalcem kot mandat za nadaljnja pogajanja glede TTIP.

 

Več o stališčih evropskega poslanca Franca Bogoviča v zvezi s pogajanji med EU in ZDA o TTIP, pri čemer Bogovič opozarja predvsem na področje kmetijstva,  na naslednjih spletnih povezavah:

 

https://bogovic.eu/bogovic-evropski-parlament-je-danes-pogajalcem-v-evropski-komisiji-podal-zelo-jasne-smernice-in-omejitve-pri-nadaljnjih-pogajanjih-v-zvezi-s-ttip/

 

https://bogovic.eu/bogovic-pozval-pogajalce-eu-pri-ttip-k-upostevanju-odklonilnega-stalisca-evropskih-parlamentarcev-na-skupni-seji-agri-in-envi-do-kloniranja-zivali-za-kmetijske-namene/

 

https://bogovic.eu/bogovic-na-konferenci-ttip-med-sporazumom-in-nesporazumom/

 

https://bogovic.eu/bogovic-bo-na-veliki-ttip-sahovnici-zopet-najprej-zrtvovan-kmet-ki-kmetuje-na-druzinski-kmetiji/